Kategori: Nyheter

Jazzmyran 2022

Jazzmyran är ett stipendium instiftat av jazzklubben Boston vilket delas ut årligen som lämplig avslutning på vårens evenemang. Stipendiet är Bostons uppmuntran till den som genom entusiasm, flit, musikalitet och glädje dragit ett strå till den musikaliska (jazz)-stacken i Skellefteå.

I år går detta till gitaristen Noel Holmberg med motiveringen:

Noel har med en professionell inställning uppnått mycket goda studieresultat inom musik, samt utvecklat sitt musicerande, inte minst inom jazz och fusion.

Utdelning skedde på Anderstorpsgymnasiet där Noel just avslutat sina studier på estetiska programmet.

Noel Holmgren

Torsdag 2022-04-28 kl 19:00 Hannah Svensson Group

Plats:  DFC Laboratorgränd 11

Dags för våravslutning på Jazzklubben. Det blir en kvällskonsert med Hannah Svensson. Det serveras också en middag för den som vill. En matig soppa med bröd och en efterrätt för 120.- och baren är öppen. Meddela gärna per mejl mats@akerstrom.nu eller telefon 070-318 83 18 om du vill ha mat.
(Då blir det lättare för köket.)

Dörrarna öppnas 18:00

Ett förband från Musikhögskolan i Piteå spelar från 18:30

Hanna Svensson med band går på så fort vi riggat om på scen dvs runt 19:00

Mer om Hanna: Den hyllade sångerskan, låtskrivaren och artisten – Hannah Svensson, har etablerat sig som en av Sveriges mest hyllade jazzsångerskor. Hon hörs i många olika kombinationer och sammanhang både i Sverige och internationellt.

Hannah är född och uppvuxen i Falkenberg på den svenska västkusten och hennes musikaliska utbildning kom från hennes far Ewan Svensson, en välrenommerad jazzgitarrist, som fortfarande är en stor inspirationskälla för henne. Efter piano- och gitarrlektioner var det inte förrän en 17-årig Hannah hörde Eva Cassidy sjunga för första gången som hennes intresse för sång tog fart. Från 21 års ålder ledde Hannah sin egen grupp, Hannah & The Acoustic 3, där hennes pappa också spelade gitarr. Sedan dess har hon banat sin egen väg, med sex album och konserter runt om i Sverige och Europa. Hon har mottagit flera utmärkelser i Sverige, bland annat kulturpriset i sin hemstad och Svenska Executive Jazz Societys jubileumspris.

Hon är inte bara en hyllad sångare och låtskrivare, hon är också en storartad målare. Känd bland annat för den talande blandningen av figurativt och abstrakt som utmärker hennes karaktärsfulla jazzporträtt

Bandet består av av följande:
Jan Lundgren – piano, Ewan Svensson -gitarr, Matz Nilsson – bas samt Zoltan Csörsz – trummor.

Hanna Svensson

Mycke nu! Både årsmöte och musik

Torsdag 2022-04-07 kl 18:00 Årsmöte
Plats: Stigs konditori, Alla medlemmar hälsas välkomna, vi bjuder på fika.

Lördag 2022-04-09 kl 12:30 Dicks lilla storband & Våning6 (OBS Tiden!)
Plats: DFC Laboratorgränd

OBS! Musik redan från 12:30. Ett förband från Lunnevads folkhögskola börjar spela lite innan ”normal tid” och sedan kommer Dicks lilla storband någon halvtimme därefter. Och kanske samsas man i något slutnummer.

Våning6 som kommer från Lunnevads folkhögskola
Gruppen är en sextett som består av: Samuel Lejonclou: Saxofon, Alvin Jonsson*: Trumpet, Alexander Eriksson*: Trombon, Elia Tellström: Gitarr, Jakob Hällgren*: Bas, Gustav Lind: Trummor
* Har erhållit Jazzklubbens utmärkelse ”Jazzmyran”

Dick Grubbströms lilla storband
Musiker är Erik Holmström – trummor, Åke Östman – gitarr, Tommy Forsell – bas, Erik Marklund – trumpet, Lage Johansson – altsax, Jan-Erik Sundkvist – tenorsax, Stefan Lindberg – tenorsax, Olle Markström – barytonsax och Dick Grubbström – piano och framför dem sångerskan Ullrika Lundmark!

Lördag 2022-03-26 13:00 Bengan Jansson Extra kafé

Plats DFC

Kännetecknande för Bengans konserter är humor, ett närmast osannolikt musikaliskt kunnande och en nära kontakt med sin publik. Han rör sig lika lätt i jazz som folkmusik, visa och musik-komik. En och annan Alla Edwall låt/anekdot får ofta komma med upp på scenen.  De flesta av oss lärde nog känna Bengan på 90 talet efter mer än 100 timmar på SVT tillsammans med Östen med Resten. Sedan dess har han bland annat medverkat som körledare i Körslaget och Allsång på Skansen. Han har fått en Grammis i kategorin folkmusik, Monika Z priset och KaRAMELodiktstipendiet 2021.

Bengan Janson – Dragspel, Arne Eriksson – Kontrabas, Rickard Sandström – Gitarr

Biljett säljs vid dörren, medlem 125 ej medlem 175, skolungdom gratis.

Bengan med dragspelet i famn och en hel flock rävar bakom örat!

Lördag 2022-03-19 kl 13:00 Boströmsbäckens Vänner på Din Fest Campus.

Hur denna kvintett egentligen fått sitt namn är höljt i visst dunkel och dimma men en bidragande orsak kan vara att ingående musiker har för vana att repetera på onsdagar före lunch och sedan ta en promenad in till stadens centrum och då alltid samvetsgrant kontrollerat status på Boströmsbäcken, tex. vattenstånd, uppskattad temperatur och viskositet, antal flytande ölburkar och antal nedslängda cyklar mm.
Boströmsbäckens vänner består av Tor Holmström – piano, Magnus Bergner – bas, Torsten Andersson – trummor medan Lage Johansson och Mats Åkerström trakterar diverse saxofoner.

Det dyker också upp en sjungande gäst på några nummer. Åsa Granlund Jonsson har lovat förstärka bandet vilket känns väldigt trevligt.

Boströmsbäckens vänner

Fri entré för medlemmar och ungdomar, övriga 150.-
(Man kan bli medlem direkt vid dörren om man vill)

. Kategorier: Nyheter.

Tyvärr!

Lördag 2022-03-05 kl 13:00 Widding/Sandström band
Plats: DFC Laboratorgränd

Inställt på grund av sjukdom! Covid slår fortfarande till!

. Kategorier: Nyheter.

Våren är här och färre restriktioner!

Aktuellt program hittar du –> HÄR

Följande gäller from 9 februari:

  • Vi kommer att kunna sälja biljetter vid dörren igen
  • Inget vaccinationsbevis behövs
  • Man måste dock tänka sig för, hålla avstånd och inte kramas i onödan

När vi har förköp görs det på Visit Skellefteå Trädgårdsgatan 7, tel 0910-45 25 10 eller på –> Ticketmaster

Efter 9/2 kommer de flesta konserter att bara ha biljettförsäljning vid dörren. (Undantag finns)