Spela hos oss

Vi är naturligtvis alltid sugna på att hitta musiker som vill spela hos oss.

Beträffande turnerande musiker så samarbetar vi ofta med klubbarna i Västernorrland och Norrbotten, dvs Sundvall, Hudiksvall, Härnösand, Östersund (eller Umeå), Örnsköldsvik och Piteå. Det blir då ofta bra turnéer med start måndag och slut lördag eller söndag. Klubbarna brukar försöka bestämma sina program på gemensamma bokningsmöten i mars/april för höstterminen och oktober/november för vårterminen.

I huvudsak ordnar vi följande olika typer av spelningar:

– Jazzkafé. I stort sett varje lördag under vinterhalvåret. Inträdet är runt en hundring och vi brukar ha mellan 50 och 150 besökande beroende på väder och vind, konkurrens med andra evenemang etc. Lokalen är Restaurang DFC (Din Fest Campus, tidigare Älvy) som kanske kan ta runt 150 personer. (Ligger på Laboratorgränd 11 på Campusområdet med vacker utsikt över älven!) Restaurangen håller hög klass på både fika och trivselfaktor. En trogen publik kommer för att både fika, träffas, prata och lyssna på musik. Musik under ganska opretentiösa former. Tyvärr saknas en ordentlig scen men det kompenserar vi med att lokalen är lättspelad med hyfsad akustik och har en trevlig publik. (Utrustning i övrigt se längst ned på denna sid)

– Konsertkvällar. På Nordanåteatern (max 420 personer). From hösten 2021 har vi också tillgång till SARA Kulturhus som erbjuder allt man kan begära med flera scener (5) med plats för 100 till 1 000 personer. Det brukar inträffa 1 – 3 ggr per termin att vi lämnar DFC och söker oss till Sara eller Nordanå. Hänger naturligtvis på tillgången på musiker och vad vi har råd med. Vi har haft både storband och kvartetter. Både SARA Kulturhus och Nordanå har riktiga bra flyglar, fin teknik och bra loger och kringutrymmen.

– Sommarjazzkvällar. Utomhus om vädret tillåter. Nordanåparken har förekommit. Ibland på sommarteaterns gamla scen som här (Simon Löfstedt trio spelar sommaren 2012, det är så vackert så det är inte klokt).

Simon Löfstedt (förstärkta) trio spelar i Nordanåparken

Utrustning (Främst vid spelning på jazzkafé på Älvy)

Vi har för att underlätta för turnerande musiker följande utrustning:

  • Ett hyfsat för lokalen anpassat PA,  Behringer FX18 med upp till 6 monitorer och lagom många effekter och möjligheter. C:a 10 mikrofoner av olika slag 
  • Ett elpiano av märket Roland FP3
  • Ett akustisk piano från Svenska Pianofabriken som vi försöker hålla stämt.
  • Ett trumset Yamaha, dock utan cymbaler.
  • En basförstärkare av märket Kustom.
  • En kontrabas

I större sammanhang hyr vi in teknik.