Kategori: Nyheter

Musik vid havet, sommaren 2024

Ja det kommer att bli lite sedvanlig musik utomhus även denna sommar. Platsen blir vid Kurjovikens Sjökrog (Brädgårdsvägen 1) dit det enkelt går att ta sig med både bil, cykel och båt.

Torsdag 11 juliMika Johansdotter & Friends. (Flyttad inomhus, fullbokad!)
Torsdag 18 juli Orkestern Live med Ann-Sofie.
Torsdag 1 augusti Alvin Jonsson och Jakob Hällgren
Torsdag 8 augusti Steamin Jesaja.

Detaljerna hittar du —>HÄR

. Kategorier: Nyheter.

Jazzmyran 2024, Cimberly!

Stipendiet Jazzmyran som Jazzklubben Boston delar ut varje vår gick i år till Cimberly Malaika Wanyonyi med motiveringen: ”Stipendiaten har med stor målmedvetenhet, väl utvecklad musikalitet och ett klappande hjärta för svängig musik inlett sin professionella musikkarriär på ett enastående sätt och dessutom åstadkommit mycket goda studieresultat inom musik.”

Grattis Cimberly och lycka till!

Foto: Nathalie Ulinder Cuti
Foto: Nathalie Ulinder Cuti
. Kategorier: Nyheter.

En extra (vår-)konsert!

Vi har nöjet att meddela att vi har ett extra evenemang innan vårterminen helt avslutas. Vi vill hälsa våren välkommen med lite soulmusik av det svängigare slaget. Det blir i Skelleftehamns eget kulturhus, Folkets Hus, biosalongen. Ett spelställe som fungerar väldigt bra med fin akustik, bekväma sittplatser för publiken och med kulturtraditioner sedan tidigt nittonhundratal. Gott om (gratis) parkering och bussförbindelse från Centrum. Tidtabell hittar du –> HÄR

Foto: Nathalie Ulinder Cuti

Tid: Lördag 2024-05-18 kl 19:00

Artister: Aron Lindberg orkester featuring Cimberly Wanyonyi. Piano, bas, trummor, gitarr och trakteras av Aron Lindberg, Amos Jakobsson, Evan Wallström, William Simu och blåsmusiker är Petri Kivimäki, Levi Jonsson och Johannes Svedberg. Soul av det svängigaste slaget utlovas. Sångsolist är Cimberly Wanyonyi,  vinnare av 2023 års upplaga av TV-programmet Idol

Biljetter: Visit Skellefteå eller direkt på nätet via denna länk –> Ticketmaster

Foto: Nathalie Ulinder Cuti


Medlem i Boston 230.- övriga 290.- ungdom och ledsagare 50.- Ev. förköpsavgift kan förekomma.
Ev. överblivna biljetter säljs vid dörren en timme innan konsert.
Upplysningar: Mats Åkerström 070-318 83 18 eller (helst) mail mats@akerstrom.nu

Ett projekt i samarbete med Svensk Jazz, ABF 0ch AC-Live


. Kategorier: Nyheter.

Missa inte Årsmötet

Torsdag 2024-03-21 18:30 Stigs konditori Årsmöte

Samtliga medlemmar kallas till årsmöte i Jazzklubben Boston rubricerade datum. Klubben bjuder som vanligt på fika och förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar har vi möjlighet att snacka lite jazz och bolla framtida idéer för jazzklubben. En prel. årsredovisning hittar du här nedan:

. Kategorier: Nyheter.

Jazzabonnemang på Sara kulturhus

Under år 2024 har Sara kulturhus 4 konserter där man kan få 4 till priset av 3. Medlemmar i Jazzklubben Boston har dessutom 20% rabatt på jazzabonnemanget dvs du får det för 800.- vilket betyder 200.- per konsert vilket i sin tur är ett väldigt bra pris. (Ordinarie pris 350.- per konsert!)

Detta är alltså INTE Bostons evenemang utan 4 speciella konserter som Sara Kulturhus anordnar men våra medlemmar får denna rabatt!

Vill du köpa Saras jazzabonnemang klickar du –> HÄR så får du den extra rabatten.

Frågor om Saras evenemang och biljetter: biljettinformation@sarakulturhus.se eller tel 0910-73 60 00

Konserter det gäller:
27 februari: Ida Nielsen & The Funkbots
9 mars: Modern Standards Supergroup
5 maj: Amanda Ginsburg
24 oktober: Yellowjackets

Mer information om banden på Saras hemsida: –> HÄR

. Kategorier: Nyheter.

Vårprogrammet klart

Du hittar det under rubriken ”Aktuellt program” här ovan. Eller om du bara klickar –> HÄR.

Du vet väl om att som medlem så har du billigare entré och dessutom ett gratis jazzkafé varje år.
Enklast blir du medlem genom att säga till i kassan vid entrén eller genom att klicka –> HÄR och fylla i dina uppgifter i den elektroniska blanketten.

. Kategorier: Nyheter.

Lördag 2023-12-16 13:00 DFC

Dick Grubbströms Vibrakvintett

Förutom lite svängig musik på vibrafon så bjuder vi på lite glögg så här sista föreställningen för hösten.

Då får vi höra Östman – gitarr, Erik Holmström – vibrafon, Peter Melender – trummor, Ulrika Lundmark – sång, Magnus Bergner – bas och Dick Grubbström – piano.

. Kategorier: Nyheter.

Årets Jazzmyra utdelad

2023 års stipendium ”Jazzmyran” gick till Aaron Lindqvist och Petrus Holmgren som fick dela priset. Stipendiet består av ett blygsamt pengabelopp om 3 000.- som stipendiaterna broderligt fick dela samt ett vackert diplom som ser ut som nedan. Ni som känner igen bilden inser att jazzmyran dessutom extraknäcker som rondellhund nedanför kulturskolan.

. Kategorier: Nyheter.

Extra evenemang 8 juni

Torsdag 2023-06-08 19:00 Trappscenen Sara kulturhus.
Tommy Forsells kvintett och Elizabeth ”Liz” Lundberg

Liz kommer ni väl ihåg? Sångerska i Yngve Forsells orkester när bandet var som bäst. Fortfarande ett besök då och då i de gamla hemtrakterna och nu med ett kul projekt. Traditionella jazzlåtar men med svenska texter. Originalen är ju ofta bra låtar och med lite nytolkningar på svenska blir de inte sämre. Medmusikanter är Dick Grubbström – piano, Torsten Mårtensson – gitarr, Tommy Forsell – bas, Torsten Andersson – trummor, Jan-Erik ”Sunke” Sundkvist – saxofoner.

Eftersom denna scen på Sara är begränsad till 100 sittande erbjuder vi förköp. Biljetter finns på Visit Skellefteå eller på nätet. Överblivna biljetter säljs vid dörren. Pris 175.- för medlemmar 225 för icke medlemmar. Biljetter köper du via denna länk: TICKETMASTER

Visit Skellefteå säljer också biljetter över disk. Då tillkommer deras bokningsavgift.

Enklare förtäring går att köpa vid entrén och man sitter vid bord så det är tillåtet att skramla lite med kaffekoppen eller vinglaset för den som känner för det.

. Kategorier: Nyheter.