Extrapris till Sten Öberg

Västerbottningen och trummisen Sten Öberg fick Gullinpriset 2023. Gullinsällskapet instiftade och delar sedan 1997 ut ett årligt pris. Priset ska ges till en musiker, kompositör eller arrangör som verkar i Lars Gullins anda. Vill du läsa mer om Gullinpriset så finns det information på Gullinsällskapet –> hemsida.

Naturligtvis vill Jazzklubben Boston inte vara sämre så vid ett besök lördag 15 april då Staffan Öbergs nonett spelade på jazzkafé passade vi på att dela ut ett litet tilläggspris till Sten Öberg. Det priset bestod av en inramad ”filmis” (kommer ni ihåg samlarbilderna på 50-talet? Alla kändisar fanns på dessa bilder som friskt såldes och köptes och byttes på skolgårdarna.)

Just denna ”filmis” visar Lars Gullin och sångerska Lill-Babs på samma bild. Det dokumenterar lite av den ställning jazzen hade på den tiden. I bland pratar man om gränsöverskridande musik men vore det inte enklare utan gränser? Lill-Babs och Lars Gullin på samma bild det är gränslöst!

Sten Öberg och Jazzklubbens ordförande Mats Åkerström. Foto: Gerd Ulander

. Kategorier: Nyheter.