Torsdag 2022-04-28 kl 19:00 Hannah Svensson Group

Plats:  DFC Laboratorgränd 11

Dags för våravslutning på Jazzklubben. Det blir en kvällskonsert med Hannah Svensson. Det serveras också en middag för den som vill. En matig soppa med bröd och en efterrätt för 120.- och baren är öppen. Meddela gärna per mejl mats@akerstrom.nu eller telefon 070-318 83 18 om du vill ha mat.
(Då blir det lättare för köket.)

Dörrarna öppnas 18:00

Ett förband från Musikhögskolan i Piteå spelar från 18:30

Hanna Svensson med band går på så fort vi riggat om på scen dvs runt 19:00

Mer om Hanna: Den hyllade sångerskan, låtskrivaren och artisten – Hannah Svensson, har etablerat sig som en av Sveriges mest hyllade jazzsångerskor. Hon hörs i många olika kombinationer och sammanhang både i Sverige och internationellt.

Hannah är född och uppvuxen i Falkenberg på den svenska västkusten och hennes musikaliska utbildning kom från hennes far Ewan Svensson, en välrenommerad jazzgitarrist, som fortfarande är en stor inspirationskälla för henne. Efter piano- och gitarrlektioner var det inte förrän en 17-årig Hannah hörde Eva Cassidy sjunga för första gången som hennes intresse för sång tog fart. Från 21 års ålder ledde Hannah sin egen grupp, Hannah & The Acoustic 3, där hennes pappa också spelade gitarr. Sedan dess har hon banat sin egen väg, med sex album och konserter runt om i Sverige och Europa. Hon har mottagit flera utmärkelser i Sverige, bland annat kulturpriset i sin hemstad och Svenska Executive Jazz Societys jubileumspris.

Hon är inte bara en hyllad sångare och låtskrivare, hon är också en storartad målare. Känd bland annat för den talande blandningen av figurativt och abstrakt som utmärker hennes karaktärsfulla jazzporträtt

Bandet består av av följande:
Jan Lundgren – piano, Ewan Svensson -gitarr, Matz Nilsson – bas samt Zoltan Csörsz – trummor.

Hanna Svensson
. Kategorier: Nyheter.