Lördag 2018-03-10 Älvy 13:00 Ben Patterson & Erik Söderlind

Vårens sista Jazzkafé på Älvy!

Ben Paterson (USA) – piano/sång, Erik Söderlind (SWE) – guitar, Neal Miner (USA) – Bass

Amerikansk jazzpianist med rötter i Jämtland Den amerikanska jazzpianisten Ben Paterson kommer till Sverige för en turné. Tillsammans med den hyllade svenska jazz-gitarristen Erik Söderlind och New York-basisten Neal Miner bildar han trion The Paterson Project. – Vi har ett brett musikaliskt anslag och knyter bland annat samman Bob Dylans låtskatt med den jazztradition som Nat King Cole och Oscar Peterson står för. Dessutom framför vi eget material, berättar gitarristen Erik Söderlind. Nat King Cole och Oscar Peterson blev stilbildande i det avskalade trio-formatet.

Erik Söderlind och Ben Paterson har turnerat tillsammans tidigare. Beslutet att ta triokonceptet vidare föddes när Erik var i New York förra året och medverkade på en inspelning där Ben visade att han inte bara är en fantastisk pianist utan även en utmärkt sångare. Det är inte bara Erik Söderlind som har kopplingar till Sverige. Ben Paterson själv har svenskt påbrå. Hans mamma kommer från det lilla samhället Kälarne i Jämtland.

Provlyssna gärna: When I Grow Too Old To Dream