Aktuellt program

Sommaren 2024

Ja det kommer att bli lite sedvanlig musik utomhus även denna sommar. Platsen blir vid Kurjovikens Sjökrog (Brädgårdsvägen 1) dit det enkelt går att ta sig med både bil, cykel och båt. Varför inte göra en resa med Nordisk Sjötaxi längs Skellefteälven (ända från Manhemskajen) till Kurjoviken där man kan ta något gott på Sjökrogen och lyssna på intressant musik. Kontaktuppgifter finns nedan!

Musiken startar c:a kl 18:00 och omfattar två set med paus. Vi har små möjligheter att flytta inomhus utan vi hoppas på bra sommarväder. Matgäster rekommenderas att beställa bord i förväg.

Entré 0 kr.
(Men vill man ge ett frivilligt bidrag för att stötta den levande musiken går det bra att swisha valfritt belopp till 123-57 85 415. Jazzklubben har lika dålig ekonomi som bra musik!)

Torsdag 11 juli OBS! Flyttad inomhus, fullbokad!
Mika Johansdotter & Friends. Förutom Mika som sjunger får vi höra Mattias Kågström och Johan Nilsson. Det som framförs är en trevlig blandning av amerikansk folkrock blandat med svensk visa. Från Bob Dylan till Allan Edwall kan man säga. Vi får citera hur Norran skrev vid ett tidigare arrangemang på restaurang Taps&

”En gemytlig stämning spred sig bland gästerna och Mika Johansdotter imponerade med tolkningar av allt från Bob Dylan till Blaze Foley och Mika visar igen att hon är en av Skellefteås absolut bästa sångerskor. De bjöd på en perfekt mix av låtar som lockade in Skellefteborna till en känsla av att befinna sig i en storstad någonstans i Europa.”

Torsdag 18 juli
Orkestern Live med Ann-Sofie. Lite soul-inspirerat + blues, rock & en smula jazz.

Med två blås och stadigt komp kan det bli en och annan låt med rubriken ”tung-gung”.
Musikanter i bandet är Ann-Sofie Lindegren – Vokal, Eilert Norberg – Keyboards, Mats Åkerström och Jan-Erik “Sunke” Sundqvist – saxar, Hans Nyström – Bas, Torsten Andersson-Trummor, Tord Janzén – Gitarr och kapellmästare.

Torsdag 1 augusti
Alvin Jonsson och Jakob Hällgren Skelleftebor i förskingringen, studerar musik på högskolenivå i Stockholmsområdet.

Dessa gentlemän har nu lovat att ”komma hem” med några kamrater och ge en musikalisk afton. Båda har tidigare erhållit stipendiet Jazzmyran som Jazzklubben Boston årligen delar ut. Vi är spända av förväntan och vi återkommer när detaljerna har klarnat beträffande medmusiker etc.

Torsdag 8 augusti
Steamin Jesaja. Pålitligt blues-röj av kvartetten som vet var det blå skåpet skall stå.

 Lars Lundberg har vässat munspelet och lovar en och annan sång, P-A Anderssons gitarr har fått nya ännu strängare strängar och Urban Åhden har polerat ståfelan så den glänser. Nicklas Bränbergs trummor svänger så man kan få sladd! Välkomna!

K o n t a k t e r :
Kurjovikens Sjökrog, bordsbeställning mm
072-601 28 31 Hemsida: https://www.kurjovikens.se/sjokrog Mail: Louis@kurjovikens.se

Nordisk Sjötaxi:
070-26 55 889 Hemsida: https://www.nordisk-sjotaxi.se/ Mail: ronny@nordisk-sjotaxi.se

Jazzklubben Boston, frågor om musiken
070-318 83 18 Hemsida: https://www.skelleftejazz.se, mail: mats@akerstrom.nu