Program 2021

Äntligen verkar vi kunna dra igång lite verksamhet i Jazzklubben. Omständigheterna gör att vi i höst kommer att spela på lite olika ställen och lite olika dagar. Naturligtvis vill vi finnas i nya kulturhuset när det passar men vi behåller också vår ”hemmascen” på Campus. Vi har ett antal konserter med turnerande artister som vi kontrakterat för länge sedan men rullat framför oss tills nu. Entrépriserna nedan avser medlem/ej medlem. Ungdom brukar ju få gå in gratis men det blir ett standardpris på 50 för att täcka hanteringen av förköp.
From. 1 oktober behöver vi inte längre ha obligatoriskt förköp utan vi kommer att ha biljettförsäljning vid dörren. (Undantag kan finnas men det skriver vi tydligt i så fall!)

Lördag 2021-08-28 kl 19:00 Stockholm Swing Allstars
Plats: DFC Laboratorgränd
Entré: medlem 380.- övriga 430.- Priset är inklusive mat. Endast förköp Köp biljetter –> HÄR.
eller på Skellefteå Turistcenter tel 0910-45 25 15

Höstens första riktiga konsert! Kombinerad med en matbit. DFC tillhandahåller en trevlig buffé  som består av lax och/eller karré och ett antal lämpliga tillbehör. Vill du fråga om menyn ringer du direkt till restaurangen 070-320 07 77

Bandet har besökt oss tidigare och man kan väl säga att dessa musiker väl förvaltar arvet från de gamla mästarna, Basie, Ellington m.fl. samtidigt som nytänkande i arrangemangen är lika påtagligt som musikernas skicklighet.

Karl Olandersson – trumpet and vocals, Klas Lindquist – reeds, Fredrik Lindborg – reeds, Dicken Hedrenius – trombone, Daniel Tilling – piano, Göran Lind – double Bass, Mattias Puttonen – drums

Provlyssna: –> HÄR

Stockholm Swing Allstars

Lördag 2021-09-11 kl 13:00 Boströmsbäckens vänner
Plats: Kaféscenen Sara Kulturhus
Entré: 150/180 Förköp på Skellefteå Turistcenter 0910-45 25 15 eller på –> Ticketmaster

Boströmsbäckens vänner består av Tor Holmström piano, Magnus Bergner bas, Torsten Andersson trummor och Lage Johansson och Mats Åkerström saxofoner. Bostons första evenemang i vårt nya kulturhus. Kom i tid och passa på att ta en titt på kulturhusets olika vinklar och vrår. Spelar gör vi på caféscenen där publiken sitter vi vid bord och fikat hämtar man i den närliggande serveringen.


Lördag 2021-09-18 kl 14:00 Champian Fulton Scandinavian Trio
Plats: SARA Kulturhus Scen 2
Entré: 285/350 Förköp på Skellefteå Turistcenter tel 0910-45 25 15 eller på –> Ticketmaster

Champian Fulton är en amerikansk jazzpianist och sångerska. I trion ingår Hans Backenroth (S) kontrabas, Kristian Leth (DK) trummor. Champian har hela världen som arbetsfält. Hon är uppväxt med jazzmusiken i hemmet och spelade med eget band på Clark Terrys 70-årsdag när hon själv var 10. Det skall krökas i tid brukar man säga. Vill du veta mer om henne finns hennes hemsida –> HÄR Just det här bandet har dessutom nyligen spelat in en skiva. Den släpps i första hand i Japan men det är ju ännu bättre live här hos oss!

Champian’s swinging style and charismatic performances have made her a guardian of the legacy of Jazz

Tisdag 2021-09-28 kl 19:00 Ale Möller och Norrbotten Big Band
Plats: Sara Kulturhus scen 2 OBS! Slutsålt
Entré: 285/350 Förköp på Skellefteå Turistcenter tel 0910-45 25 15 eller på –>
Det är ett understatement att påstå att folkmusikern och multiinstrumentalisten Ale Möller är en unik och inspirerande profil i svenskt musikliv. Nu är det hög tid för honom att framträda med Norrbotten Big Band! Med sig in i samarbetet med bandet tar Ale Möller, som en gång startade sin musikaliska bana som jazztrumpetare hemma i Skåne, musik arrangerad av Hans Ek. Hans som genom sina symfoniska projekt med bl. a musik av KraftwerkDavid BowieBjörkAne BrunLaleh och Veronica Maggio, lyft fram en ny repertoar på landets konserthusscener. Och inte nog med det. Med sig på scen har Ale både Rafael Sida, hyllad för sina latinska rytmer på alla möjliga slagverk. Det blir ett efterlängtad musikaliskt möte och en turné där bokstavligen allt kan hända!

Ändring i programmet: Mats Öberg följer inte med på den här turnén som tidigare annonserats!

Konserten ges i samarbete med Norrlandsoperan


Lördag 2021-10-02 kl 13:00 Snorre Kirk Quartet
Plats: Din Fest Campus
Entré: 140/180 skolungdom gratis. Inget förköp, betala vid dörren.
Snorre Kirk, kompositör och trummis bor i Köpenhamn men gör utflykter inte bara i Norden utan hela Europa och ibland mer än så. Sist denne eminente musikant var hos oss var 2013 tillsammans med den sjungande basisten Kristin Korb. Den här gången har han sin egen kvartett med sig: Jan Harbeck tenorsax, Magnus Hjort piano och Anders Fjellstedt bas.
På hemsidan –> HÄR finns några fina lyssningsexempel.

.

.


Fredag 2021-10-15 kl 19:00 Elaria Orchestra
Plats: Nordanåteatern
Entre: 160/200 Förköp på Skellefteå Turistcenter tel 0910-45 25 15 eller på –> Ticketmaster
Det går också bra att köpa biljett vid dörren. Numrerade platser.

Elaria Orchestra är ett ungt band. Det bildades 2018 av bandledaren och dirigenten Erika Hammarberg tillsammans med Lina Lövstrand. Flera av bandets medlemmar har vi haft besök av tidigare.
Saxar: Johan Christoffersson, Lina Lövstrand, Magnus Dölerud, Samuel Muntlin, Emma Josefsson Trumpeter: Jakob Gudmundsson, Elin Andersson, Peter Lindhamre Tromboner: Lisa Bodelius, Ebba Åsman, Mimmi Hammar, Klas Eriksson Kompsektion: Anna Gréta Sigurðardóttir, Lars Ekman, Calle Rasmusson.

Konserten ingår i På Turné  och Norrlandsoperan är samarbetspart.


Lördag 2021-10-23 kl 13:00 Anna Morin Band
Plats: Din Fest Campus
Entré: Entré: 140/180 skolungdom gratis. Inget förköp, betala vid dörren.
Ett besök norrifrån. Jazz-soul-pop och fusion från Luleå! Anna Morin Band består av Anna Morin keyboard och sång, Dan Johansson trumpet, flygelhorn och EVI, Håkan Wyöni gitarr, Petter Olofsson bas och Johan Englund Trummor


Torsdag 2021-11-11 kl 19:00 Stockholm Jazz Orcestra
Plats: Nordanåteatern
Entré: Släpps under september

SJO

Stockholm Jazz Orchestra (SJO) bildades 1984 av trumpetaren Fredrik Norén som också har administrerat, hållit ihop och lanserat bandet. Ett storband med den klassiska sättningen dvs 5 saxar, 4 tromboner, 4 trumpeter + komp. SJO har utöver spelningar i Sverige besökt USA, Mexiko, Argentina, Sydafrika, Uruguay och flera europeiska länder. På denna turné följer Krister Andersson med som inbjuden solist och Göran Strandberg som skrivit musiken sitter vid pianot.
Musiker: Fredrik Norén, Karl Olandersson, Nils Jansson, Magnus Broo, trumpeter. Bertil Strandberg, Lisa Bodelius, Hannes Junestav, Anders Wiborg, tromboner. Johan Hörlén, Sebastian Jonsson, Krister Andersson, Robert Nordmark, Fredrik Lindborg, saxar. Adam Ross, trumset. Martin Sjöstedt, kontrabas. Göran Strandberg, piano komp/arr.


Lördag 2021-11-20 kl 14:00 Karin Hammar Fab 4 (OBS! Tiden 14:00)
Plats: Din Fest Campus
Entré: 140/180 Skolungdom gratis, Inget förköp, betala vid dörren!
Karin Hammar trombon, Andreas Hourdakis gitarr, Niklas Fernqvist bas, Fredrik Rundqvist trummor. Karin är inte bara en av våra vassaste trombonister utan också kompositör, arrangör och bandledare.
Fab 4 har funnits i fem år och framträtt på jazzklubbar landet runt med sin lekfulla och svängiga musik som är fast förankrad i melodiös jazz. Det är musik som spelar över hela registret från skir lyrik till jazzigt groove.

Karin Hammar Fab 4

Lördag 2021-11-27 kl 13:00 Ellen Andersson
Plats: Din Fest Campus
Entré: Släpps under oktober
Ellen Andersson sång, Anton Forsberg gitarr, Fredrik Kronqvist altsax, Niklas Fernqvist bas och Johan Löfqrantz trummor.

– Med en särpräglad röst och ett omisskännligt uttryck har hon sedan debuten 2016 med “I’ll Be Seeing You” hyllats av både recensenter och publik såväl i Sverige som utomlands, och fort etablerat sig som en av de mest framstående rösterna på den svenska jazzscenen. I november 2020 släppte hon sitt efterlängtade andra album i eget namn: “You Should Have Told Me”.

“Sällan har väl en sångerska varit så efterlängtad. Äntligen!”, skrev Johan Norberg och debutalbumet prisades med både Gyllene Skivan av tidningen Orkesterjournalen för årets bästa jazzutgivning och Jazzkatten som “Årets nykomling” av Sveriges Radio P2. Sedan debuten har hon setts och hörts på scener över hela Norden, bland annat med Sveriges Radios SymfoniorkesterMalmö Symfoniorkester och Norrbotten Big Band – men på det nya albumet går hon tillbaka till kärnan: jazzkvartett, ett modernt, akustiskt sound – nutida, fängslande och personligt.

Ellen Andersson

Fredag 2021-12-03 kl 19:00 – Filip & Emil
Plats: Din Fest Campus
Biljetter: Släpps under oktober

Filip Jers & Emil Ernebro är en dynamisk duo av det virtuosa slaget med munspel och gitarr som huvudingredienser. Det finns många fina exempel på deras musik på Youtube, ett exempel –> Här

Vi kommer att presentera närmare detaljer innan Julen står för dörren.

Filip & Emil

Lördag 2021-12-11 19:00 A Christmas Feeling, Peter Asplund med HCJO
Plats: Sara kulturhus, scen 1
Entré: Släpps under oktober–> HÄR

I samarbete med Musik i Västernorrland kommer HCJO som är ett semiproffsband från Västernorrland och det blir alltså det fjärde (!) storbandet som hälsar på oss denna termin. Peter Asplund leder bandet och dessutom medverkar Isabella Lundgren, Vivian Buczek och Anna Jalkéus.

Och efter det firar vi Jul och så ses vi efter nyår!

Konserten ges i samarbete med Musik i Västernorrland