Lördag 2021-11-27 kl 13:00 Ellen Andersson

Lördag 2021-11-27 kl 13:00 Ellen Andersson
Plats: Din Fest Campus
Entré: Entré: 140/180 Skolungdom gratis, Inget förköp, betala vid dörren!
Ellen Andersson sång, Anton Forsberg gitarr,  Joel Lysarides piano, Niklas Fernqvist bas och Johan Löfqrantz trummor.

– Med en särpräglad röst och ett omisskännligt uttryck har hon sedan debuten 2016 med “I’ll Be Seeing You” hyllats av både recensenter och publik såväl i Sverige som utomlands, och fort etablerat sig som en av de mest framstående rösterna på den svenska jazzscenen. I november 2020 släppte hon sitt efterlängtade andra album i eget namn: “You Should Have Told Me”.

“Sällan har väl en sångerska varit så efterlängtad. Äntligen!”, skrev Johan Norberg och debutalbumet prisades med både Gyllene Skivan av tidningen Orkesterjournalen för årets bästa jazzutgivning och Jazzkatten som “Årets nykomling” av Sveriges Radio P2. Sedan debuten har hon setts och hörts på scener över hela Norden, bland annat med Sveriges Radios SymfoniorkesterMalmö Symfoniorkester och Norrbotten Big Band – men på det nya albumet går hon tillbaka till kärnan: jazzkvartett, ett modernt, akustiskt sound – nutida, fängslande och personligt.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Ellen-Andersson-1024x621.jpeg
Ellen Andersson
. Kategorier: Nyheter.