Fredag 2021-10-15 kl 19:00 Elaria Orchestra

Plats: Sara kulturhus, scen 4
Entre: 160/200 Förköp på Skellefteå Turistcenter tel 0910-45 25 15 eller på –> Ticketmaster
Ev. överblivna biljetter går bra att köpa vid dörren.

Elaria Orchestra har hösten 2021 den stora äran att påbörja ett internationellt samarbetsprojekt. Tillsammans möter Elaria – Sveriges kanske just nu mest intressanta storband – gästmusiker från Norge och Tyskland. Från Norge deltar Hildegunn Øiseth, trumpet/komposition och Helge Sunde, trombon/komposition samt den tyska saxofonisten Birgitta Flick. Samarbetet bjuder på ett konstnärligt utbyte med nykomponerad musik och samspel utöver det vanliga. 

Orkestern består av eminenta musiker med lång erfarenhet inom svenskt musikliv samt unga, lovande nykomlingar. Elaria drivs av Erika Hammarberg kompositör/arrangör/dirigent samt initiativtagaren, flöjtisten/saxofonisten Lina Lövstrand. Tillsammans äntrar bandet med gäster Sveriges jazzscener med ett intressant nyskapande konstnärskap, spelglädje och energi! 

Dirigent: Erika Hammarberg, Altsax – Johan Christoffersson, Altsax, flöjt – Lina Lövstrand, Tenorsax – Magnus Dölerud, Tenorsax – Birgitta Flick (Tyskland), Baritonsax – Emma Josefsson, Trumpet – Hans Dyvik, Trumpet – Hildegunn Øiseth (Norge) (Ej i Skellefteå), Trumpet – Elin Andersson, Trumpet – Peter Lindhamre, Trombon – Helge Sunde (Norge), Trombon – Ebba Åsman/Agnes Darelid, Trombon – Ella Wennerberg, Bastrombon – Klas Eriksson, Piano – Anna Gréta Sigurðardóttir, Bas – Lars Ekman, Trummor – Chris Montgomery 

Konserten ingår i På Turné  och Norrlandsoperan är samarbetspart.