Sommarmusik 2021

Trots pandemier och annat elände skall vi försöka ha lite sommarmusik i år också. Vi kommer att hålla till på utescenen på Kurjovikens Sjökrog (Brädgårdsvägen 1, Skelleftehamn). Fortfarande råder en del pandemirestriktioner som vi alla måste hjälpas åt med att upprätthålla. För sittande publik gäller max 8 personer per sällskap vid samma bord och vi håller fortfarande avstånd så klart.

Entré har vi inte men det kan vara klokt att boka bord på telefon 0910-310 13 om man vill vara säker på en plats. (Och äta en bit mat kanske!) Möjligen går någon runt med en hatt för en frivillig ”kollekt” till musikerna.

Torsdag 1:a juli kl 18:00. Lindberg Duo. Alicia Lindberg sång och Kajsa Lindberg piano kommer att framföra välkända melodier ur ”The American Song Book” på både svenska och engelska och kommer att bjuda på lämplig sommarmusik. Alicia är frilansande jazzsångerska och kompositör och båda har frilansat i flera år har studerat musik vid flera folkhögskolor.

Torsdag 8 juli kl 18:00. Lost Boys bjuder på en countrykväll. De förlorade pojkarna heter Hampus, Markus och Peter. vi hoppas dom kommer till rätta innan det blir dags.

Torsdag 15 juli kl 18:00. Lage Johansson kvartett med Susanne Nordin. En jazzkväll med sång av Susanne, saxofon av Lage och komphundarna består av Magnus Bergner bas, Torsten Andersson trummor och Dick Grubbström piano.

Torsdag 22 juli 18:00 The Songsters – dvs Per Strömbro Mikke Johansson Mattias Kågström P-A Andersson Andreas Persson. En samling musiker som man kan säga härstammar från flera andra band (Tex. The All Janet, The Drowners, Garp, Sheriffen och Mondegreen), Etiketten kan sägas vara americana och att detta är första konserten på över ett år – exklusivt i Skelleftehamn! Spelsugna är bara förnamnet!

Torsdag 29 juli kl 18:00. Mandolinkillen och en utvald skara av hans O’Vänner. Det blir mycket sång och såväl irländska som andra -ländska låtar och kanske en del andra upptåg. Spelningen ingår i Mandolinkillens kustturnén 2021.

Torsdag 5 augusti kl 18:00. Popcoverbandet Limited gör en repris från förra sommaren. En sextett med skellefteåbaserade kompisar som gått musikgymnasium och sedan spridit ut sig på olika folkhögskolor eller andra utbildningar, för att på somrarna samlas och spela hemma i stan! Det finns en fin demo, klicka –> HÄR
Elin Lycksell – Sång, Benjamin Löfgren – trumpet, David Wiklund – Gitarr, Alexander Staflund – Piano, Erik Sundin – Bas, Samuel Löfgren – trummor.

Torsdag 12 augusti kl 18:00. Blomstertrion. Består av Benjamin Löfgren – trumpet, Filip Johansson gitarr och Olle Lanér på bas. Unga hungriga högskolestudenter som vi inte hört tidigare (frånsett Skelleftesonen Benjamin)

Torsdag 19 augusti kl 18:00. En tredelad afton.
1. Stainless steel. Ett gäng unga och lovande pop & rock-musiker.
2. Duon Mäster Olof, Hans-Olov Henriksson gitarr och sång, Hans Sandström bas och sång. Spelar låtar med underfundiga svenska texter (och en del annat)
3. Ross och Felix. Redan kända på sjökrogen, Rossco Galloway sång och gitarr, Felix Lundmark munspel. Här kan det bli starka inslag av skotskt folkmusik blandat med blues och rock.

Torsdag 26 augusti 18:00. Mona & the Icebreakers. En bluesafton får bli sommaravslutning. Det funkar fint innan höstmörkret faller. Mona Lindberg – sång, Hans Nyström – bas, Nicklas Brännberg – trummor, Fredrik Frode – Westerlund gitarr, Fredrik Marklund – keyboard.