Tisdag 2018-10-16 kl 19:30 Nordanåteatern Stacey Kent.

Stacey Kent – sång, Jim Tomlinson – saxofoner och flöjt, Claes Crona – piano, Hans Andersson – kontrabas, Johan Löfcrantz Ramsay – trummor

Stacey Kent

Ur Wikipedia: Stacey Kent, född 27 mars 1968 i South Orange, New Jersey, är en amerikansk jazzsångerska.
Kent studerade vid Newark Academy i Livingston, New Jersey. Efter sin examen från Sarah Lawrence College i New York flyttade hon till England. Under studietiden vid Guildhall School of Music and Drama i London träffade hon tenorsaxofonisten Jim Tomlinson som hon gifte sig med 1991.
Under tidigt 90-tal inledde Kent sin professionella karriär genom att regelbundet sjunga på det populära Café Boheme i Londons Soho. Efter två, tre år började hon sjunga på Ronnie Scotts nattklubb i London.
Stacey Kents debutalbum Close Your Eyes kom 1997. Hon har sedan gett ut åtskilliga album under eget namn och har också medverkat på Jim Tomlinsons album, senast The Lyric (2005). Författaren Kazuo Ishiguro har bidragit med sångtexter till albumen Breakfast on the Morning Tram och The Changing Lights.
Kent medverkade i Richard Loncraines filmversion av Richard III (1995) och sjöng en jazzversion av Christopher Marlowes dikt The Passionate Shepherd to His Love. 2009 mottog Kent Ordre des Arts et des Lettres av den franska kulturministern Christine Albanel.

Förköp på Skellefteå Turistcenter 0910 – 45 25 15 eller Tickster. Vi säljer också biljetter vid dörren! Klicka här–> KÖP BILJETT

Pris: 250.- för medlemmar i Jazzklubben, övriga 300.- Förköpsavgift kan förekomma.

Om samarbetet med nobellpristagaren: https://www.youtube.com/watch?v=gegGOlwcLRQ

Staceys hemsida: https://www.staceykent.com/

Så låter Jim Tomlinson: https://www.youtube.com/watch?v=pFirInjPYuU