Lördag 2018-01-27 kl 13:00 Älvy. Nordlanders Organ Grinders.

 

Organ grinder with monkey

Eftersom det är för lite orgeljazz här i världen har Johan Nordlander pusslat ihop ett band som skall hedra alla orgelkungar som funnits och finns. Jimmy Smith, Brother Jack McDuff,  Kjell Öman, Georgie Fame, Berndt Egerblad, Barbara Dennerlein och Rhoda Scott och tom. kommer någon tolkning av en Deep Purple-låt. Håll i hatten!

Det blir lite tuffa tag tycker vi, med klar dragning åt funk-hållet.

Bara Skelleftemusiker: Johan Nordlander – orgel,  Magnus Bergner – bas, Andreas Persson – trummor, Åke Östman – gitarr, Stefan Lindberg, Jan-Erik ”Sunke” Sundqvist och Mats Åkerström saxofoner.

Varifrån kommer uttrycket “organ grinder”? Enligt wikipedia kommer det från namnet på de gatumusiker som vevade vad vi närmast skulle kalla ett positiv men som också går under namnet gatuorgel. Men sådant gör man, som vi nu vet, numera med elektricitet.

Hur många apor Johan tar med sig får vi se. Låtexempel: Hot Barbeque eller The Cat